Scones
 

4 ½ dl vetemjöl (Alternativt kan man byta ut 2 dl av vetmjölet mot 2 dl grahamsmjöl så blir det nyttigare)

2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g margarin
2 dl filmjölk
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Lägg bakplåtspapper på en plåt
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke
4. Finfördela margarinet i mjölblandningen (⬆) med en gaffel
5. Tillsätt filmjölken och arbeta samman degen med en träsked eller trägaffel 
6. Dela degen i två delar
7. Lägg delarna på plåten, tryck med en mjölad hand ut till runda kakor ca ½ cm tjocka
8. Skåra varje kaka i fyra delar och nagga med en gaffel
9. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
 
Grönsaksdipp

Skala morötter, skölj gurkan och skär i stavar, skölj och skär blomkålsbuketter och paprika i lagom bitar. Servera i glassskålar.


BaraLillaMaja, Grönsaksdipp, bara lilla maja, baralillamaja.blogg.se, blogg, blogg.se, majimajsan, sala, scones,

Kommentera

Publiceras ej